Zártsorú ikerház bővítése Zuglóban

Hely:

Az épület Budapest Zugló Tengerszem utca zártsorú lakóházas átalakuló környezetében található. Nyugodt és barátságos légkör jellemző, annak ellenére, hogy közvetlen közelében található az M3-as bevezető szakasza. Az utcaképet jól ápolt előkertek és rendezett fasorok teszik teljessé. A zártsorú lakóházak biztonságot és kényelmet nyújtanak a lakóknak, ahol a hátsókertben, akár családi házas miliő is ki tud alakulni, miközben közvetlen közelükben találhatóak a városi szolgáltatások és közlekedési lehetőségek is. A közelben megtalálható a városliget. A környék megőrizte zöld övezeti jellegét, így ideális választás családok számára.


Funkció:

Az épület egy zártsorú családi ikerház. A szinteket tekintve pincéből, földszintből, emeletből és tetőtérből áll. A tulajdonosok a tetőszerkezet cseréjével együtt új tetőtér beépítését kérték. Ez a projekt lehetővé tette számukra, hogy további teret nyerjenek ki az otthonukból. A tetőtérbeépítés kapcsán az épület homlokzati rendszerét is átterveztük, hogy egy modern és vonzó megjelenést kölcsönözzünk neki. Ennek érdekében alapos felmérést végeztünk az épülettel kapcsolatban, hogy biztosak lehessünk a tervezés és a kivitelezés során. A frissített homlokzat és az új tetőtér együttesen új életet leheltek az épületbe, valamint kielégítik a tulajdonosok igényeit a funkcionalitás és az esztétika terén.


Anyagok:

A tervezés során különböző anyagokat használtunk fel, hogy az épület minden része harmonikusan illeszkedjen egymáshoz és környezetéhez. A homlokzatot fehér és szürke vakolt felületek borítják, melyek elegáns és modern megjelenést kölcsönöznek az épületnek. Az ereszcsatornák és szegélylemezek szürke fémlemezből készültek, ami nemcsak esztétikus, de tartós megoldást nyújt az esővíz elvezetésére és az épület védelmére. Az eloxált acél korlátok és kapaszkodók szintén a modern design részei, emellett biztonságot és stabilitást biztosítanak. A tetőfedéshez téglány betoncserepet választottunk, mely hagyományos és időtálló anyag, továbbá szép kontrasztot alkot a homlokzat fehér és szürke színeivel.


Tervezés éve:
2023

Bruttó szintterület:
265m2