Nyílászáró csere és korszerűsítés Telkiben


Hely:

A családi ház Telkiben található, egy saroktelken a Hársfa utcában található kertvárosias környezetben.


Funkció:

A családi házat húsz – huszonöt éve építhették, a kornak megfelelő modern technológiák alkalmazásával. Pince, földszint és tetőtér kialakítású az épület.


Anyagok:

A fő anyagok tekintetében HB 38-as tégla, vasbeton pince falazat, fa manzárd tetőszerkezet,, bitumen zsindely fedés, valamint fa ablakok és ajtók kerültek beépítésre. A meglévő családi ház korábbi kivitelezése azonban koránt sem sikerült minőségi módon. A tetőtér gipszkarton burkolatának megbontása során kiderül, hogy a hőszigetelés nem lett tisztességesen végigvezetve a szarufák között. A párazáró fóliázás kapcsán is silány munkát tapasztalhattam a meglévő épület esetében. Az épület tetőtér ablakainak cseréje kapcsán így nem volt értelme a magas hőszigetelésű üvegezést, valamint a párazáró szalagozást választani. Így több mint másfél millió forintot lehetett csökkenteni a beruházás össz. költségén.

Az ablakok a hatályos műszaki követelményeknek megfelelően megterveztük és kivitelezést figyelemmel kísértük tervezői művezetés keretén belül.


Tervezés éve:
2020

Bruttó szintterület:
300m2

Vezető tervező:
Keményffy Balázs

Tervezők:
Nagy Zoltán- Projekt építész