CLT üdülőház Nagymaroson

Hely:

Nagymaros, a Duna festői partján fekvő kisváros, egy igazi gyöngyszem a Dunakanyarban. A település gazdag történelmi örökséggel rendelkezik, melyet a közeli Visegrád várával együtt sok turista keres fel évről évre. Azonban Nagymaros nemcsak történelmi jelentőségével, hanem gyönyörű természeti környezetével is vonzza a látogatókat. A hegyekkel és erdőkkel körülvett település nyugalom és harmónia szigete, ideális hely a pihenésre és a feltöltődésre.


Funkció:

Az épület egy igazi kikapcsolódást nyújtó üdülőhely, mely kialakítása és elrendezése révén ideális pihenésre és feltöltődésre. A földszinti területek tervezése során kiemelt figyelmet fordítottunk az otthonos és praktikus konyha-étkező-nappali tér kialakítására. Ezek a tér egybenyitott kialakításával a család és barátok közötti együttlét színtereit teremtik meg, miközben a tágas elrendezés lehetővé teszi a kényelmes és szabad mozgást.

Az épület emeleti részén elhelyezkedő két hálószoba kiválóan alkalmas a vendégek vagy a családtagok elszeparált elhelyezésére. A hálószobák tervezése során kényelmes és praktikus megoldásokra törekedtünk, melyeknek köszönhetően a vendégek teljes mértékben otthon érezhetik magukat. A hálószobához tartozó gardróbszekrények kényelmes tárolási lehetőséget biztosítanak a ruhák és személyes tárgyak számára.

Az emeleti fürdőszoba és galéria rész kialakítása további funkcionalitást és kényelmet kínál az épület használóinak. A fürdőszoba modern és esztétikus kialakítása révén a kényelmes fürdőzés és relaxáció lehetőségét biztosítja, míg a galéria rész ideális helyszínt nyújt könyvolvasásra, pihenésre vagy akár munkavégzésre is.


Anyagok:

Az új üdülőház tervezése során a fenntarthatóság és a funkcionalitás voltak az alapelvek. A szerkezetet Cross Laminated Timber (CLT) technológiával készítettük, mely gyors és precíz építési megoldást kínál. A külső kőzetgyapottal hőszigetelt falakat vakolják, ami nemcsak esztétikai, hanem hőszigetelési szempontból is ideális megoldás. A tető cserép fedésű, hagyományos és időtálló megjelenést kölcsönözve az épületnek, míg az ereszcsatornák horganyzott anyagból készültek, biztosítva a tartósságot és a hatékony csapadékvíz-elvezetést. A ház nemcsak a modern építészeti trendeket követi, de fenntartható megoldásaival hozzájárul a környezetvédelemhez és az energiahatékonysághoz is.


Tervezés éve:
2023

Bruttó szintterület:
90m2