Étterem Tokaj hegyalján, Bodrogolasziban

Hely:

Bodrogolasziban közvetlenül a település szívéhez közel található ez a saroktelek. A telken jelenleg áll egy lakóépület, valamint egy pajta. Mind a két épület közel száz éves. A terület kiemelt örökségvédelem alatt áll. Fontos a hagyományőrzés és az érzékeny építészeti szemlélet.


Funkció:

Az építtető elsődlegesen szeretne egy éttermet kialakítani a meglévő pajtából. Másodlagosan pedig szeretné a telken található családi házat felújítani, esetleg új szállás funkcióval felöltöztetni. Jelenleg a fő fókuszunk a pajta és a pajta környezetének az átalakításán van, hogy minél szervesebben tudjunk az elképzelt éttermi és kerti funkcióval a településképi igényekhez igazodni. A meglévő pajtát amennyire csak lehet szeretnénk megtartani. A kertben és a kerti fedett terasz alatt az étterem tulajdonosa szeretne szabad tűzön készített ételeknek egy látvány konyhát kialakítani. A formavilág és a tömegek még a funkciók pontosítását követően még változhatnak.


Anyagok:

A pajta fő épület szerkezete vályogból készült. Az alaptest rakott kövekből. A fedél szerkezet egyszerű torokgerendás üres fedélszék. Szeretnénk a meglévő anyagokból mindazt megtartani amit a mai követelmények megengednek. Hiszünk abban, ha keveset bontunk el, annál kevésbé károsítjuk a környezetünket.


Tervezés éve:
2022

Bruttó szintterület:
300m2