Energiatakarékos házak tervezése

Mindenki szeretne olyan épületben élni, ahol keveset kell költeni az üzemeltetésre, fűtésre, hűtésre. Legyen szó meglévő épület korszerűsítéséről vagy új épület tervezéséről, mi mindent megteszünk. Meglévő épület korszerűsítése esetén sem elérhetetlen a közel nulla energia igényű megvalósítás!

Hiszünk abban, hogy a jövő az energiatakarékosságban van. Ezért kiemelt odafigyeléssel vállaljuk passzívházak, közel nulla energiaigényű házak, energiatakarékos házak tervezését egészen a telek kiválasztásától a kivitelezésig. Legyen az AA++, AA+, AA, BB kategória, vagy passzívház.

Az egyes energetikai kategóriák az épületek összesített energetikai jellemzői alapján vannak elválasztva. De mit is jelent ez? Minden épületnek ki lehet számolni az egy négyzetméterre jutó éves fajlagos energiáját. Ha ezt az értéket ismerjük, akkor az érték alapján tudjuk, hogy melyik besorolásba tartozik. Egy ilyen számítást komplex energetikai kalkulációval lehet elvégezni. Más néven ez az épület primerenergia fogyasztása évente.

Nézzük meg az egyes energetikai besorolású épületeket, megnevezésüket és általános jellemzőit.

Kérdése merült fel? Szeretne egy korszerű házat? Szeretné meglévő házát korszerűsíteni? Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva!