CLT modern lakóház Balatonakarattyán

Hely:

Balatonakarattya egy bájos település, melyet a Balaton déli partján találunk. Kiváló helyszín a pihenésre és a kikapcsolódásra vágyóknak, ahol a tó közelsége és a gyönyörű természeti környezet mindenkit elvarázsol. A településen számos lehetőség kínálkozik a vízi sportok szerelmeseinek, valamint kellemes sétákat tehetünk a part mentén.

Erre a településre terveztünk egy lenyűgöző, modern CLT házat, melyet a Logi 63 mintaházunk inspirált. A tó közelsége és a környezet nyugodtsága ideális környezetet teremt üdülésre, de akár hosszabbtávú időtöltésre is. A CLT technológia lehetővé teszi, hogy gyorsan és precízen építsünk olyan otthont, mely kiváló hőszigeteléssel, tartóssággal és esztétikával rendelkezik. A Logi 63 mintaház modern formái és praktikus elrendezése tökéletesen illeszkedik a vidéki környezetbe, miközben kényelmet és stílust kínál az ott lakóknak.


Funkció:

Az alaprajzi elrendezés kiemelkedő figyelmet fordít a funkcionalitásra és a kényelemre. A nappali, étkező és konyha harmonikusan egy térben találhatóak, ezzel teremtve egy nyitott, barátságos atmoszférát. A külön hálószoba és fürdőszoba kényelmet és intimitást biztosítanak a lakók számára. Az előszobában található gardrób szekrény és külön WC praktikus megoldást nyújt a tárolásra és a vendégek kényelmére. Emellett teret ad a gépészeti berendezéseknek, biztosítva azok könnyű hozzáférhetőségét és karbantartását. Ez az elrendezés optimális funkcionalitást és kényelmet biztosít mindennapi életük során.


Anyagok:

Az épület építésénél elsődleges szempont volt a minőség és a természetes anyagok felhasználása. A CLT (Cross Laminated Timber) szerkezetű ház a natúr fa varázsát hordozza magában. A külső homlokzatok változatossága kiemelkedő, fehér vakolat, fa burkolat és fémlemez fedés egyaránt megtalálható rajtuk. A tető hagyományos cserépfedéssel készült, ami nemcsak esztétikailag vonzó, de hosszú távú tartósságot és védelmet is biztosít az épület számára. Ezáltal az anyagok harmonikus együttese teremt egy időtálló és környezetbarát otthont.


Tervezés éve:
2023

Bruttó szintterület:
63m2